A nevem Sipos Márta

"Mondhatnám, hogy a készség és az indíttatás abból ered,
hogy művész családba születtem, de nem, csak művész lelkek közé...."

Sipos Márta

Amatőr rajzoló vagyok. Mondhatnám, hogy a készség és az indíttatás abból ered, hogy művész családba születtem, de nem, csak művész lelkek közé. 

A Nagyapám káprázatos képeket festett. Később belevont az alkotásba. Néha rajzolgattunk, vagy festegettünk, vagy színes üvegeket törtünk össze kalapáccsal, amiből csodákat alkottunk, képeket formáltunk. Édesanyám pedig csodálatos verseket írt, a Fiam zenét szerez, hangszereken játszik, könyvet ír, időnként novellákat, melyeket néha illusztrál is. Mindemellett olykor festeget is….

Kifejezem rajzban, szóban, írásban, néha ecsettel, ami megindít, megfog, vagy inspirál. Legfőképpen inverz technikát alkalmazok, ami egy sajátos módszer. Sosem tanultam, csak szeretem.

Sipos Márta

Az oldalon látott képeim fénykép alapján készültek. Kategorizáltuk ezeket, hogy könnyebben megtaláld a neked tetszőt. A portfólió folyamatosan bővül.

Kívánságod szerint rajzolok portrét, a kedvenc városrészed, háziállatod, tárgyad. Ha valakit egy intim, bensőséges képpel lepnél meg, akkor is rám bízhatod, bizalmasan kezelem ezeket, és nem is Te leszel az első. Megbeszélés szerint rajzolok, amit szeretnél.  Ehhez nagy felbontású fotóra, részletes, éles képre van szükségem.

Az inverz rajzolás lényege, hogy kézzel alkotok egy fordított képet, mint egy fotónegatív. Ezt invertálom szkennelés után. Ebből készülhet vászonkép, vagy egyéb nyomat a kívánt méretben. A rajzolás vegyes technikával készül: grafit, grafitpor, pasztell, szén, filc, vagy amit a kép tökéletesítése igényel.

 

Sipos Márta

A rajzok 100 %-ban kézzel készülnek, nem programmal, nem applikációval, éppen ezért küldöm el az eredetit is egyéni megrendelés esetén. Több helyen találsz „lerajzolom neked” lehetőséget az interneten. Ha nem kapod meg a kézi rajzot, túl olcsónak, vagy gyorsnak ítéled, és még tökéletesen azonos is minden vonal, karc, akkor kezdj el gyanakodni. 

A kézzel készült rajzok sajátja a tökéletlenség, az egyediség, a személyes megközelítés.

Az egyedi teljesítési határidő függ a kívánt kép bonyolultságától, a megrendelések számától. 

A meglévő képeimből készült számos nyomat, több ízben idézettel, ami inspiráló ajándék lehet bárkinek. A képeimhez idézet javaslatokat is találsz az oldalon, de a Te megoldásaid is érdekelnek.

Szívesen veszek javaslatot, hogy mit látnál rajzban.

Az egyedileg megrendelt rajzok nem kerülnek az oldalra a beleegyezésed nélkül, ettől nem kell tartanod.

Ne feledd, a művészetnek nincsenek szabályai…. Válogass a képeimből, vagy keress meg, hogy a Te egyedi „hangod” sugározzon a rajzomból!

Sipos Márta